Se7en: Biblioteques

Jaume Llambrich, propietari del Basar de les Espècies, em convida a fer una llista, no gaire determinada, de set fets sobre un mateix (d’acord amb el que diu la persona que he trobat en el lloc de la piràmide des d’on ja no he passat endavant). Com que jo, a banda d’un moixó parrupador, sóc una rata de biblioteca, un malalt que quan dorm a un poble el primer que fa és anar a veure com és la biblioteca d’allà, vet aquí set biblioteques (públiques) i algunes lectures que els dec.

Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras: just a la vora del Camp Nou. La joia: a l’hemeroteca tenen revistes com Reduccions o Transversal.

Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda: especialitzats, presumptament, en poesia. Hi trobaran, després, moltes mancances, però no els ho tinguin gaire en compte. Això sí, la joia: la secció de poesia estrangera, especialment pel que fa a poesia nòrdica.

Biblioteca Sagrada Família: la més nova d’aquí, un d’aquests edificis esplendorosos que broten a Barcelona (només que aquest cop no han fotut fora jubilats). Està molt bé pel que fa a art. La joia: un espai d’intercanvi de llibres, just davant de l’entrada. L’única manera que jo acabés adquirint un llibre de Josep Torras i Bages.

Biblioteca Sant Pau-Santa Creu: està just a la vora de la Biblioteca de Catalunya. No intentin fer reserves d’Internet: les hauran de fer per a la setmana que ve. La joia: Notes sobre el Superrealisme i altres escrits, de Lluís Montanyà.

Biblioteca Artur Bladé i Desumvila, de Flix: d’aquesta no sóc el primer que en parla. Joan Perucho un bon dia la va visitar, i en canta lloances en algun dels múltiples llibres d’articles dels seus últims temps. La joia: se’m fa difícil de dir, ja que és l’única on fa més d’un any que no he tornat. Ara, els puc assegurar que la secció relativa al dret administratiu local pagava la pena.

Biblioteca Marcel·lí Domingo, de Tortosa: el patronímic, de tota manera, és el de la nova biblioteca. A mi la que em resultava entranyable era l’antiga, la del Palau Oliver de Boteller, on la col·lecció local estava en una cambreta a la qual es pujava per unes escaletes i on jo mateix, completament sol, em dedicava fa sis o set anys a llegir vells números de La Zuda o de Gèminis. Que, encara ara, són la joia en aquest cas.

Biblioteca Pere de Montcada, de La Sénia: la mare dels ous, naturalment, pel que fa a la meua formació. Abans de la remodelació de fa un any, era molt, molt tranquila. I, a nivell bibliogràfic, la sorprenentment més completa de les que he citat aquí. Hi tenen des de Les Mirsines, colònia de vacances, de Miquel Bauçà, fins a Tractat d’ofiologia, de Lluís Urpinell. La joia: diversos DVDs de Béla Tarr. I el millor de tot és que molt poca gent ho sap.

Dit això, ara es veu que em toca passar la patata calenta a set veïns: sense ànims de posar-los en cap compromís, doncs: les fures del Bau, el Ojo Fisgón, la gent que hi ha darrera l’Horinal, en J.P., el senyor House, el blogger-Guadiana i, per mirar de tancar un determinat cercle, el reportero más dicharachero, si és capaç de perdonar-me tan sobada broma.

5 Respostes per a “Se7en: Biblioteques”

 1. quin post més xulo!!!!! no m’he errat gens en encolomar-te el meme, valia la pena! segur que a la gamoia i al dani els agradarà en desmesura!

 2. uala! quin superusuari! Molt decantat cap a les joies antigues però tota una fura. El comentari sobre el dret administratiu local m’ha deixat bocabadada.

  Gràcies per apreciar els tresors de les biblioteques públiques, és tot un honor 🙂

 3. elcaudenbau Says:

  Quina mandra!!! Patirem algun malefici si trenquem la cadena?

 4. palumbuscolumbus Says:

  Jacme: sempre és un plaer.
  Gamoia: això hagués pogut ser, en part, una autobiografia. El pudor no m’ho ha permès. El dret administratiu ha estat l’única concessió a la prosa del món. Gràcies, però!
  Cau: i ara! Ni vostès (suposo) ni jo (asseguro) cobrem un sou, per fer això; no és nec-otium sinó nec-nec-otium, és a dir, oci. Jo he acceptat la contrainte del cas perquè la musa rondava a prop, però no em posaré ara a imposar-ne a altri!

 5. […] molt de temps, he estat usuari de les biblioteques. Passa que llegeixo ràpid, i m’agrada, i la butxaca no dóna en cap cas per omplir el temps […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: